Geboortefotograaf in Groningen

"de geboorte van een kind is de geboorte van een levenslange herinnering"


Geboortefotografie. Steeds meer aanstaande ouders kiezen voor een geboortefotograaf thuis of in het ziekenhuis. Stapelverliefd Fotografie maakt een integere reportage van de dag waarop het kindje wordt geboren.  


Elke geboortereportage is uniek omdat geen enkele bevalling hetzelfde verloopt. Het vastleggen van de allereerste, echte gezinsfoto is een unieke ervaring.

Levenslange herinnering. Een geboortefotograaf legt de gebeurtenissen op een pure, mooie en integere wijze vast. Het eindresultaat is en dierbare herinnering die nog vaak terug gekeken zal worden. Bij dit meest intieme moment ben ik zo onopvallend mogelijk aanwezig.


Wanneer men er voor kiest om de geboorte door Stapelverliefd Fotografie te laten fotograferen dan ben ik vanaf de 38e week tot de geboorte onafgebroken voor de aanstaande ouders bereikbaar, ook 's nachts.

Geboortefotograaf Groningen
geboortefotograaf Groningen
geboortefotograaf Groningen
geboortefotograaf Groningen

Hoe werkt een geboortereportage?


1. Informatie brochure

Voor jullie heb ik een brochure gemaakt vol met tips, informatie en ervaringen van andere ouders.

 

2. Een persoonlijke ontmoeting
Vooraf plannen we een kennismakingsgesprek waarin we alle wensen en mogelijkheden bespreken. Het is voor mij belangrijk dat jullie alle vertrouwen in mij én in mijn werkwijze hebben. Na het gesprek kunnen jullie alles nog eens fijn nabespreken en beslissen of jullie de geboorte van jullie kindje door mij willen laten vastleggen. 


3.Stand-by van 38 weken zwangerschap

Vanaf de 38e week sta ik 24/7 voor jullie klaar. Via een gezamenlijke groepsapp houden we elkaar op de hoogte van ontwikkelingen.


4. De bevalling is in aantocht.

Als de weeën gestart zijn nemen jullie contact met mij op. Het moment dat ik naar jullie toekom is verschillend: dat is afhankelijk waar jullie wonen, het verloop van een eerdere bevalling en hoe de weeën verlopen. We bespreken dat uitvoerig tijdens het kennismakingsgesprek.


5.Aanwezig maar toch afwezig
Ik start met de reportage zo gauw ik binnen kom. Tijdens het fotograferen stel ik mij zo bescheiden mogelijk op én op verzoek, bied ik een helpende hand, maar nooit met medische zaken. Na de geboorte blijf ik nog even: ik leg graag het doorknippen van de navelstreng, eerste onderzoekje, de eerste voeding en de eventuele komst van familie vast.